Algemeen Dagblad
Interview met Jacques Wintermans over 'De Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen'.
26 september 2009

Financieele Dagblad
Beleggen: Houd het zo simpel mogelijk. Een artikel in het FD over 'De Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen' naar aanleiding van een gesprek met de auteur.
3 oktober 2009

Volkskrant
Indexbeleggen: Particulier ontdekt wat Gerrit Zalm al heel lang weet.
oktober 2009

Z24
Zeven vragen aan Jacques Wintermans naar aanleiding van de publicatie van zijn boek.
9 oktober 2009

Intermediair
Van boeken over beleggen gaan er dertien in een dozijn. Maar dit boek is een gunstige uitzondering.
15 oktober 2009

Gooi- en Eemlander
Indexbeleggen is minder hectisch en goedkoper. 'Stoïcijns blijven en afwachten' is het devies.
18 november 2009

NRC Handelsblad
Indexbeleggen versus actief beleggen. Het verschil tussen een knol en een citroen.
5 december 2009

 

Reacties van lezers

1. U heeft een prachtig helder boek geschreven waar ik U mee complimenteer. Mooi opgebouwd, eenvoudig van taal, begrijpelijk en toegankelijk. Proficiat.

2. Vandaag heb ik uw boek over indexbeleggen in één adem uitgelezen. Boeiend en helder geschreven.

3. U heeft volkomen gelijk. Als ik bij de bank iets wil vragen over indexbeleggen, dan sta ik nog sneller buiten,dan ik binnen gekomen ben. Zo doen alsof ze gek zijn. Ik krijg geen antwoord op mijn vragen.

4. Een van de weinige boeken over beleggen dat echt iets toevoegt.

5. U heeft de materie zo overzichtelijk en begrijpelijk uiteengezet dat het mijn inzicht in beleggen aanzienlijk heeft vergroot.

6. Precies wat we zochten.

7. Tijdens de kerstvakantie heb ik uw boek gelezen. Een helder verhaal. Het had mij eerder duidelijk moeten zijn.

8. Het leest zeer vlot  en is heel leerzaam.

9. Als oud-uitgever kan ik niet anders zeggen dan dat uw boek, zowel inhoudelijk als qua uitvoering, voortreffelijk is.

10. Graag wil ik U een compliment overbrengen m.b.t. het prachtige en uitermate nuttige boek dat u geschreven hebt. Geweldig. Dank U wel.

11. Een vriend gaf mij Uw boek ter inzage. Dit heb ik met veel genoegen gelezen. Ook ik heb met mijn bank dezelfde ervaringen opgedaan, zoals beschreven in Uw boek.

12. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in TA (en FA) en heb ik de mij meest aansprekende beleggings concepten vertaald naar computer modellen. Mijn voornaamste reden voor deze aanpak was om emotie uit te sluiten en een gestructureerde analyse over een groot aantal fondsen te kunnen doen. En wat blijkt, ... de modellen werken geen van allen goed. Als een model eenmaal is geoptimaliseerd blijkt dat men het "beste" contrair het markt sentiment kan handelen en blijkt k/w een van de betere hulpmiddelen, maar zoals u ook al opmerkt niet altijd eenduidig. Timing blijft heel lastig. Ik moet bekennen dat ik me tot dusver nog niet had verdiept in indexbeleggen maar tot mijn verrassing blijkt nu dat de hoofdlijnen van mijn analyses dit principe ondersteunen. Zodoende heb ik met veel plezier uw boek over indexbeleggen gelezen, een feest van herkenning. Bedankt voor uw helderen uiteenzetting.

13. Boek in een adem (= ca 2 dagen) uitgelezen. Zeer verhelderend en plezierig geschreven.1

14. Met veel interesse lees ik momenteel uw boek 'de schitterende eenvoud van indexbeleggen'. Ik heb niet echt goede rendementen behaald met mijn eerdere beleggingen, en uw boek geeft weer hoop.

15. Ik heb genoten van uw boek!

16. Ik heb inmiddels uw boek gelezen. Mijn complimenten, heldere uiteenzetting en zeker in combinatie met de website geeft het voldoende praktische handvatten.

17. Dit weekend heb ik (als Belg) met veel interesse uw boek gelezen over Indexbeleggen. Ook in België worden we geconftronteerd met steeds stijgende beheerskosten en torenhoge "omloopfactoren" van actieve fondsen, aangeboden door de grootbanken en nu meer en meer door de kleinere banken. Ik heb de indruk dat de situatie in België nog slechter is dan in Nederland.

18. Ik heb gisteren middag uw boek gekocht en in 1 ruk uitgelezen. Hij is prachtig en eenvoudig geschreven.

19. Ik vond het boek heel kaar en duidelijk voor een niet kenner van de beurs.